Consultanță pentru creșterea randamentului operațional în companii

Serviciul nostru se adreseaza, totodata, si firmelor aflate in plina ascensiune, care trebuie sa acorde atentie vizibilitatii pe care o castiga, dar mai ales presiunii interne si externe de a continua performanta. Pentru o crestere sustenabila, este necesara consolidarea fundamentului companiei, direct proportional cu etapele de dezvoltare. Asadar, pentru adaptarea la noile cerinte impuse de cresterea output-ului, serviciile noastre va vor ajuta sa adaptati fluxul de productie cu cererea inregistrata, mentinerea sau imbunatatirea calitatii serviciului/produsului pe care il oferiti.

Globalizarea și inovarea constantă a tehnologiei au ca rezultat un mediu de afaceri în continuă evoluție. Fenomenele, cum ar fi mass-media socială și adaptabilitatea mobilă, au revoluționat afacerile, iar efectul acestora este o nevoie tot mai mare de schimbare și, prin urmare, de gestionare a schimbării. Evolutia tehnologiei are, de asemenea, un efect secundar de creștere a disponibilității și, prin urmare, a răspunderii cunoașterii. Informațiile ușor accesibile au condus la o examinare fără precedent din partea acționarilor și a presei, respectiv a presiunilor asupra conducerii. În condițiile în care mediul de afaceri se confruntă cu atât de multă schimbare, organizațiile trebuie să învețe să se confrunte cu acest fenomen. Prin urmare, capacitatea de a gestiona și de a se adapta la schimbările organizaționale este o abilitate esențială necesară în prezent la locul de muncă.

Cu toate acestea, schimbările organizaționale majore și rapide sunt profund dificile, deoarece structura, cultura și rutina organizațiilor reflectă adesea o “amprentă” persistentă și dificil de îndepărtat a perioadelor trecute, care sunt rezistente la schimbările radicale. Datorită evolutiei tehnologiei, schimbările organizaționale moderne sunt în mare parte motivate de inovații exterioare și nu de factori interni. Când apar aceste evoluții, organizațiile care se adaptează cel mai repede creează un avantaj competitiv pentru ei înșiși, în timp ce companiile care refuză să se schimbe rămân în urmă. Acest lucru poate duce la pierderi drastice (pierderi de cote de piață, etc.). Schimbările organizaționale afectează în mod direct toate departamentele și angajații. Întreaga companie trebuie să învețe cum să facă față schimbărilor organizației. Eficacitatea managementului schimbării poate avea un puternic impact pozitiv sau negativ asupra moralei angajaților.

Preocuparea fata de imbunatatirea continua si cresterea randamentului muncii trebuie sa fie o preocupare permanenta. Aceasta poate fi facuta prin implementarea de sisteme pentru cresterea randamentului proceselor din companii:

 Reorganizarea procedurilor interne

(reorganizare fluxuri etc.)

La acest capitol se impune o analiza completa a modului de desfasurare a activitatii curente, modul de interactiune interdepartamentala, modalitatea de comunicare interpersonala in vederea identificarii proceselor si procedurilor ce genereaza intarzieri si timpi pierduti, elaborarea si implementarea unor noi proceduri care sa reduca sau sa elimine aceste intarzieri.

Consultanta in implementarea de sisteme de automatizari, robotizari, diverse sisteme informatice

O analiza la acest capitol poate releva oportunitatea de a introduce anumite sisteme care duc la cresterea randamentului in anumite sectoare de activitate si in anumite operatii. De multe ori aceste sisteme nu sunt doar un “moft” pentru a creste productivitatea muncii ci sunt esentiale pentru continuarea activitatii avand in vedere ca in multe domenii resursa umana devine din ce in ce mai greu de gasit. Astfel o analiza si un plan de implementare al acestor sisteme ne poate ajuta chiar la supravietuirea afacerii noastre. In afara de sistemele de automatizare o importanta deosebita acordam nevoilor in materie de sisteme IT. Asistenta in alegerea si implementarea de sisteme informatice, se va demara printr-o evaluare a infrastructurii curente si o comparatie cu nevoile organizatiei. Apoi, urmeaza alegerea si implemetarea lor. Competenta noastra se extinde la sisteme de planificare si monitorizarea a productiei, planificarea si monitorizarea service calls, sisteme complete ERP, CRM etc.

Implementarea de tehnologii noi

Imbunatatirea continua si inovarea trebuie sa fie un proces permanent sustinut. Oferim consultanta si asistenta in identificarea tehnologiilor noi potrivite pentru compania dvs. si de asemenea va consiliem, incepand de la alegerea solutiei si identificarea furnizorilor, asistenta achizitii, implementare tehnologie.

O componenta importanta a serviciului nostru este de a va ajuta in a crea relatiile necesare cu diverse companii sau institutii (universitati ș.a.m.d.) in cazul dezvoltarii in-house a tehnologiilor noi.

Vrei să afli mai multe?

Contactează-ne!

error: Content is protected !!